Kinesio tape

Kinesiotape

Kinesiotape Reperbanen Fysioterapi

Kinesio-Taping ble utviklet i Japan på 1970-tallet av Dr. Kenzo Kaze og har blitt sterkt bemerket internasjonalt. Tape teknikken skiller seg sterkt fra tradisjonelle teknikker.


Kinesio Tape teknikken har tatt det internasjonale rehabiliterings og sportsmedisin miljøet med storm de siste årene. Tapen er spesielt utvilket for å behandle muskulære plager og for å redusere lymfeødem. I tillegg er teknikken blitt introdusert i idretten for å behandle atrikulære plager ved å benytte korrigerende teknikker.


Kinesio Tape metoden benytter den elastiske tapen over og rundt muskler for å støtte og assistere musklene samt for å motvirke overspenning. Tapen legges på med forskjellige patenterte teknikker hvor målet enten er å stimulere muskulatur til å arbeide mer eller mindre. I tillegg kan tapen benyttes til å støtte opp bånd og ligamenter slik at belastningen på disse reduseres. Som f. eks. ved plager knyttet til overbelastede sener. Teknikken benyttes sjeldent alene, men som et supplement til annen behandling.


Tapen påvirker aktiviseringen av nervesystemet og sirkulasjonsapparatet. I motsetning til annen behandling som kun har effekt der og da, vil tapen sitte på i opptil flere dager. Du får på denne måten nytte av tapen 24 timer i døgnet så lenge den sitter på. Tapen tåler vann og vanlig kroppsbruk, og den sitter vanligvis på i ca 5-14 dager før den skiftes ut. Siden den er elastisk merker pasienten svært lite til at den sitter på kroppen. Dette gjør at den skiller seg veldig fra bruk av vanlig sportstape.


Ulike Teiper

De siste årene har det dukket opp mange etterligninger av Kinesio Tex tapen, som er den orginale. Effekten av teipene kan derfor variere.