Slyngetrening

Slyngetrening

Slyngetrening Reperbanen Fysioterapi


Fordelen med slynger er at en rekke øvelser kan gjøres med forholdsvis lite utstyrsbehov, og det er svært lett å justere bl.a. motstand. Slyngene skaper en instabil setting - de er således godt egnet til stabilitetstrening. Ved gjennomføring av slyngetrening må man tilstrebe høyest mulig kvalitet på bevegelsene - vær spesielt oppmerksom på at ryggen er i en nøytral posisjon.


Vil du bli sterkere eller vil du bli bedre?


De fleste idrettsbevegelser starter i kjernemuskulaturen i mage, hofte og rygg. Energien overføres så videre til for eksempel et hopp, kast eller spark. Uten en sterk kjernemuskulatur vil kontroll og kraftoverføring bli redusert, noe som gir et dårligere sluttresultat og kan medføre skader.


Funksjonell trening i Redcord slynger består av tredimensjonelle øvelser og har en høy overføringsverdi til idrett og konkurranse. Øvelsene forbedrer styrke, muskelutholdenhet, balanse, koordinasjon og stabilitet. Forskning viser at slyngetrening i Redcord øker prestasjoner i idrett mer enn tradisjonell styrketrening. Fordi slyngetrening fokuserer på muskelsamspill og aktiverer flere muskelgrupper i en og samme øvelse er treningen i tillegg veldig tidseffektiv


Redcord slyngetrening brukes av behandlere, trenere og utøvere over hele verden fordi det er

•    Prestasjonsfremmende

•    Effektivt

•    Funksjonelt

•    Skadeforebyggende

Se ulike øvelser for slynger

Redcord tilbyr øvelsesutvalg for ulike idretter på sine hjemmesider. For instruksjon og veiledning i noen av øvelsene anbefaler vi at du tar kontakt med oss.


Klikk her for å se eksempel